محققان با استفاده از فرآورده ها و ترکیبات شیمیایی توانستند در زمینه رنگ های ساختمانی تنوع و گوناگونی ایجاد کنند. کنیتکس از جمله رنگهای ساختمانی بوده که پایه شیمیایی دارد. نقشان معمار برای جلوه دادن دیوارهای بیرونی ساختمان و یکدست کردن نما از این رنگ استفاده می کنند. در واقع این رنگ را میتوان پوششی گسترده برای دیوارهها در نظر گرفت که باعث افزایش عمر دیوار و استحکام آن در برابر عوامل محیطی نظیر باران، رطوبت، گرما و سرمای بیش ازحد هوا می شود. در این مقاله میخواهیم به بررسی اجرای کنیتکس برای ساختمان بپردازیم. قبل از آن هر بحث، تعریفی از رنگ کنتیکس ارایه می دهیم. سپس به بیان قیمت این رنگ و یا نمونه کارهایی که با استفاده از رنگ کنیتکس در دنیای واقعی انجام شده خواهیم پرداخت. سپس نحوه اجرای این نما بهطور کامل توضیح داده خواهد شد.
کنیتکس پوششی هست که پرلیت، پنبه نسوز و رزین از ترکیبات اصلی آن به شمار می رود. بیش از نیم قرن از ساخت این لایه پوششی رنگی می گذرد و سازندگان بناهای مختلف به عنوان یک متریال کارآمد از آن در جهت ساخت بهتر نما و دیزاین آن استفاده نموده اند. کنتیکس علاوه بر افزودن زیبایی به سازه و باز کردن دست معمار برای نماکاری با رنگ های متنوع باعث بالا رفتن کیفیت ساخت و افزایش قدرت بنا در مواجه با بحران های مختلف می شود.
کنیتکس، رنگی نرم نیست بلکه جزء رنگ های زبر محسوب می شود. رنگی که درون خود حاوی دانه ریزهای زبر مانندی هست. این ویژگی کنیتکس باعث شده نتوان در دیوارهای داخلی ساختمان آن را به کار گرفت. عموما صیقلی بودن دیوارهای درون بر اساس دلایل متنوع اهمیت زیادی دارد و کنتیکس نمی تواند سطح صافی ایجاد کند در نتیجه بیشترین کاربرد آن دیواره های خارجی ساختمان است. ضخامت بالای رنگ کنیتکس باعث شده در اجرای کنیتکس برای ساختمان، محدودیت اقلیمی وجود نداشته باشد. همانطور که می توان در قاره سرد اروپا از این دیوار پوش استفاده نمود و نگران یخبندان و دمای زیر صفر نبود می توان در هوای گرم و خشک قاره آفریقا یا کشورهای گرم کره زمین نیز آن را به کار برد و نگران تاثیر مخرب نور خورشید برای خراب کردن آن نبود. بنابراین کنیتکس را می توان یک رنگ جهانی به حساب آورد رنگی که در هر کشوری امکان استفاده از آن وجود داشته است. کنتیکس بیش از حد چسبنده هست. بنابراین، با کار کردن آن بر روی دیوار می توانید فیکس شدن آن را مشاهده نمایید.
هنگام اجرای کنیتکس برای ساختمان اگر دغدغه قیمت آن را دارید باید بدانید که قیمت کنیتکس نمای ساختمان در گام نخست به جنس رنگ انتخابی بستگی دارد. کنیتکسی که از نوع لاستیکی هست قیمت پایین تری نسبت به کنیتکس روغنی و آکرولیک خواهد داشت. کنیتکس های لاستیکی به همراه هزینه اجرای آن را می توان متری ۵۰ هزار تومان در نظر گرفت. از طرف دیگر اگر انتخاب شما کنیتکس آکرولیک باشد باید بیست هزار تومان بیشتر هزینه کرده و برای هر متر مربع مبلغی معادل هفتاد هزار تومان در نظر بگیرید.
البته مزیت هایی که رنگ آکرولیک دارد می تواند پوشش دهنده هزینه های زیاد آن باشد. به این صورت که شما در ابتدا برای این کار هزینه های زیادی خرج می کنید ولی مطمعن هستید که تا سال های طولانی نمای شما به بازسازی و هزینه های جانبی نیاز ندارد. هزینه تعیین شده برای کنیتکس روغنی حد واسط دو نوع کنیتکس قبلی هست. می توان با مبالغی معادل ۶۰ هزار تومان در هر متر مربع نما ی ساختمان را با کنیتکس روغنی کار کرد.
با توجه به گوناگونی رنگ کنیتکس نمونه کار کنیتکس نیز متفاوت است. مدل های متنوعی را می توان با کنیتکس به وجود آورد. به همین دلیل هم فروشندگان کنیتکس و هم ارائه دهندگان کنیتکس از کارهای قبلی که انجام داده اند عکس هایی تهیه می کنند تا از آن عکس ها به عنوان نمونه کار کنیتکس استفاده نمایند.
با توجه به این که مشتریان موقع مراجعه به یک سایت خدمات کنیتکس یا دفتر فیزیکی این مجموعه ها اولین چیزی که به دنبال آن هستند دیدن نمونهکار آن ها است داشتن یک آلبوم از کارهای صورت گرفته می تواند بسیار مهم باشد. این آلبوم علاوه بر این که به مشتری در انتخاب طرح و رنگ کمک می کند می تواند کیفیت کاری بالای مجموعه ها را نیز به نمایش بگذارد. از این رو، هر مرکزی چه مراکزی که به صورت مجازی و از طریق سایت فعالیت می کنند و چه مراکر حضوری برای کارهای خود کاتالوگی دارند.
قبل از اجرای کنیتکس برای ساختمان و نمای آن باید فعالیت هایی صورت بگیرد. اقدامات مورد نیاز در زیر بیان شده است:
۱- کار بر روی لایه سطح نما :
لازم است قبل از کار با کنیتکس حتما بر روی سطح نما فعالیت های مقدماتی صورت گیرد. انجام این فعالیت ها باعث می شود که کار کنیتکس به طرز صحیح تر و با کیفیت کامل تری انجام گیرد. نباید سطح نما هیچ انحرافی داشته باشد. در صورت هر نوع انحراف، کنیتکس بر روی نما به شکل مطلوبی اجرا نمی شود.
۲- زدون هر نوع رنگ بر روی نما :
ممکن است بر روی نما رنگ هایی از قبل وجود داشته باشد. مثلا معماران برای نما کاری تصمیم به استفاده از رنگ ها و متریال های دیگری گرفته باشند و مقداری کار کرده ولی منصرف شوند و بخواهند اجرای کنیتکس برای ساختمان را در دستور کار قرار دهند. به همین جهت، لازم است هر چه رنگ اضافی هست با یک ابزاری از روی نما جدا کرده و بعد از اطمینان از جداسازی کامل رنگ، شروع به کار با کنیتکس کنند.
۳- پاک کردن غبار ها و خاک های نما :
با توجه به این که نما بخش بیرونی ساختمان را شامل می شود. و بخش بیرونی در معرض آلودگی ها و غبارهای زیاد قرار دارد نمی توان کنیتکس را روی سطح نمایی که پر از آلودگی بوده انتقال و انتظار براقیت و کیفیت بالا داشت. باید با استفاده از یک پارچه تمیز یا یک برس، کاملا غبارزدایی نما انجام شده تا بتوان به راحتی عملیات انتقال کنیتکس را انجام داد.
۴- ترک گیری :
وقتی نمای ساختمان زده شد ممکن است عواملی باعث شوند که مصالح به کار رفته برای ساخت نما دچار ترک های ریز درشت شده باشد. به طور مثال، سرما و گرمای تابستان بر روی سیمان موجود درنما تاثیر گذاشته و ترک ایجاد شود. یا این که مصالح با ترکیبات موثر و کارآمد درست نشده و همین مورد خود زمینه ترک را فراهم کرده باشد. از این رو، وقتی قرار است که کنیتکس کار شود باید هر نوع ترک را با استفاده از سیمان یا گچ به طور کامل پوشش داد. اگر پوشش ترک، صورت نگیرد رنگ کنیتکس وارد ترک ها شده و بخش زیادی از رنگ به هدر می رود. به علاوه، کیفیت کار نیز پایین خواهد آمد و اگر کنیتکس کار شود، ترک ها میان رنگ های کنیتکس قابل مشاهده هستند.
۵- آماده کردن کنیتکس :
اجرای کنیتکس برای ساختمان چه برای نما یا دیوارها، از قبل باید کارهای مربوط به آماده سازی آن به درستی صورت گیرد. ابتدا باید بر اساس نیاز به کنیتکس آن را تهیه نموده سپس ظرفی را آورده تا در آن کنیتکس را آماده کرد. حلال رنگ کنیتکس آب هست. از این رو، باید مقداری آب در کنار خود داشته باشید تا بتوانید کار را انجام دهید. علاوه بر آب به یک همزن بزرگ و قوی برای مخلوط کردن کنیتکس با آب نیاز بوده، همزنی که پره های تیزی داشته و با دوام بالا عملیات ادغام را انجام دهد.
کنیتکس را نباید به صورت مایع در آورد بلکه باید به گونه آن را آماده نمود که خمیری سیال شود. از این رو، نیاز هست که با همزن آن را ورز داد. بهتر است که از برخورد دست با این رنگ، خود داری شود. ترجیحا توصیه می شود که هنگام کار حتما از دستکش های مخصوص استفاده شود؛ زیرا ماده شیمیایی موجود در کنیتکس به پوست دست آسیب می رساند. باید یک پیستوله در اختیار داشته باشید تا از آن استفاده کرده و رنگ را به سطح رویی نمایی به شکل دلخواه خود انتقال دهید.
نکته ای که لازم به یادآوری دارد آن است که حتما از قرار دادن مواد آتشزا در نزدیک رنگ کنیتکس پرهیز کنید؛ زیرا در ترکیبات این رنگ ماده ای وجود داشته که اگر در مجاورت مواد آتشزا قرار گیرد مشتعل می شود.
برای اجرای کنیتکس در ساختمان با غلطک یا هر وسیله دیگری نیاز است مطابق آن چه که بیان شد ابتدا سطح نما کاملا از خاک پاک شود. سپس قسمت هایی که نیاز به تعمیر داشته بازسازی شود. در این روش رنگ به وسیله غلطک بر روی نما اجرا می شود.
از این رو، نیاز هست که سطوح زیر غلطک کاملا صاف بوده تا خللی در حرکت غلطک موقع چسباندن رنگ به وجود نیاید. برای انجام کنیتکس کاری با غلطک می توان سایز غلطک را بر اساس نوع کار و قسمت های مختلف نما تغییر داد. به طور مثال، برای قسمت های حاشیه نما و مکان هایی که تیز هست مثل نوک نما، نمی توان غلطک سایز درشت را انتخاب کرد.
غلطک کوچک بهترین گزینه برای پاشش رنگ کنیتکس در این بخش های نما است. مورد دیگر مربوط به پرز یا تارهای غلطک هست. بر اساس نوع رنگ کنیتکس غلطک ها انتخاب می شوند. به طور مثال، غلطک های پرز کوتا مناسب رنگ کنیتکس روغنی هستند در حالی که برای رنگ های آکرولیک می توان از غلطک هایی با پرز های بلند استفاده کرد. پرزهای بلند غلطک باعث می شود بتوان فضای بیشتری را بدون نیاز به قرار دادن مجدد غلطک درون ظرف کنیتکس رنگ آمیزی نمود. با توجه به این که کار تمیز در کنیتکس آن هست که غلطک بدون توقف، عملیات رنگ آمیزی را انجام دهد به همین دلیل این نوع غلطک اهمیت زیادی اثربخشی این روش دارد.
رنگ کنیتکس و اجرای آن بر روی نما ایجاد کننده مزیت های فراوان برای نمای ساختمان خواهد بود. در زیر به صورت فهرست وار مزیت ها را ارایه می دهیم:
کنیتکس در یک نوع رنگ خلاصه نمی شود. با توجه به این که ساختمان ها با اهداف خاصی طراحی و ساخته می شوند کنیتکس نیز بر اساس نوع ساختمان باید انتخاب شود. به طور مثال رنگ کنیتکس برای ساختمان های اداری با رنگ کنیتکس برای ساختمان های مسکونی متفاوت است. این تنوع رنگی کنیتکس را نشان می دهد. البته بر اساس مواد تشکیل دهنده کنیتکس می توان یک دسته بتدی کلی و اصولی تر برای آن تنظیم نمود:
اجرای کنیتکس برای ساختمان زمانی که با در نظر گرفتن نکات زیر همراه باشد پیامد های مطلوبی برای ساختمان شما خواهد داشت. عدم توجه به نکات مهم حین رنگ کاری کنیتکس باعث می شود خروجی کار آن طور که باید نشود.
اجرا کنندگان رنگ کنیتکس در تعیین هزینه ها، متر مربع را اساس کار خود قرار می دهند. آن ها برای مشخص کردن مقدار دستمزد، مساحت کار شده را با متر محاسبه می کنند. نرخ هایی که هر شرکت بر روی خدمات رنگ کاری کنیتکس قرار می دهند با یکدیگر متفاوت است. گاهی مجموعه های ارایه دهنده این خدمت، تهیه رنگ کنیتکس را متحمل می شوند که در این شرایط، مبلغ پرداخت زیاد تر خواهد بود. چنانچه رنگ کنیتکس توسط کارفرما تهیه شود هزینه ای که برای هر متر مربع لحاظ می گردد بین ۱۵ هزار تومان تا ۲۵ هزار تومان خواهد بود. نرخ دستمزد این کار نسبت به خدمات مشابه بسیار مناسب بوده و با یک هزینه حداقلی می توان یک نمای زیبایی را خلق نمود. نمایی که با رنگ دلخواه شما مطابق داشته و سال های سال بر روی ساختمان شما بدون تغییر یا افت رنگ باقی می ماند.