رنگ نما پایه لاتکس برای ساختمان چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
رنگ های لاتکس که معمولا به عنوان رنگ های اکریلیک شناخته می شوند، به دلیل سهولت کاربرد و دوام، اغلب برای دیوارهای بیرونی استفاده می شوند.در این مقاله با انواع مختلف رنگ های لاتکس و اینکه رنگ نما پایه لاتکس برای ساختمان چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟ و کاربرد این رنگها چیست آشنا میشویم.
رنگ لاتکس
لاتکس اولین رنگی بود که در مصر باستان مورد استفاده قرار گرفت. کمی بعد از رنگ های لاتکس برای نقاشی و نوشتن آیکون ها استفاده شد و تنها در قرن نوزدهم بود که به طور گسترده در معماری مورد استفاده قرار گرفت. رنگ لاتکس چیست؟ لاتکس مصنوعی – ماده ای قابل پراکندگی در آب که در آن ذرات یک ماده در مایع معلق می شوند. با افزودن رنگ های ایده آل خود به ترکیب بندی می توانید رنگ لاتکس را به عنوان پایه بگیرید و سایه مورد نظر را به آن بدهید. رنگ های لاتکس در سایه ها و بافت های مختلفی وجود دارند و به صاحبان خانه اجازه می دهند بدون به خطر انداختن عملکرد به ظاهر ایده آل خود دست یابند. چه روکش های مات، ساتن یا براق را ترجیح دهید، یک رنگ لاتکس متناسب با هر سبک یا طراحی معماری وجود دارد. می توان از آن نه تنها برای پنجره های چوبی، بلکه برای دیوارهای بیرونی خانه مانند سایدینگ و تزئینات نیز استفاده کرد. رنگ های لاتکس بر پایه آب هستند، برخلاف رنگ های روغنی که از حلال ها استفاده می کنند. در نتیجه، استفاده از آن در اطراف خانه ایمن تر و سازگارتر با محیط زیست است. رنگ های لاتکس به دلیل دوام، سهولت استفاده و تطبیق پذیری به یک انتخاب محبوب برای بسیاری از متخصصان و صاحبان خانه تبدیل شده اند. رنگ های لاتکس در بسیاری از پروژه های نقاشی استفاده می شوند زیرا استفاده آسان، بادوام و خشک شدن سریع هستند. بسته به نیاز پروژه می توان از آن برای دستیابی به جلوه های زیبایی شناختی مختلف استفاده کرد. در روکش های مات، پوسته تخم مرغ، ساتن و براق عرضه می شود. این پرداخت ها برای تمام سطوح و اتاق ها از جمله تزئینات، مبلمان، دیوارها و سقف ها انتخاب می کنند.
انواع رنگ های لاتکس
رنگ لاتکس برای استفاده در محیط داخلی: ایده آل برای دیوارها و سقف های داخلی، تمیز کردن آسان و بوی کم.
رنگ لاتکس برای دیوارهای بیرونی: بادوام، ضد آب و هوا است و برای مقاومت در برابر محیط های بیرونی طراحی شده است.
رنگ لاتکس سازگار با محیط زیست: کم ترکیبات آلی فرار و سازگار با محیط زیست و هوای داخلی
رنگ لاتکس پرایم شده: به عنوان پرایمر استفاده کنید ، سطح را آماده کنید.
رنگ اکریلیک لاتکس: حاوی رزین اکریلیک، انعطاف پذیر و شکستن آن آسان نیست.
چرا مردم با تفاوت بین رنگ اکریلیک و رنگ لاتکس اشتباه گرفته می شوند؟
تفاوت اصلی این دو نوع رنگ در ساختار شیمیایی آنها نهفته است. جالب اینجاست که بوتادین-استرول ها که لاتکس اکریلیک هستند، در چسب های اکریلیک وجود دارند. هر دو از رزین های مصنوعی ساخته شده اند. برخلاف تصور رایج، لاتکس لاستیکی طبیعی که از درختان لاستیک ساخته شده است، به هیچ رنگی عرضه نمی شود. این دو طبقه بندی رنگ اغلب مکمل یکدیگر هستند و به خوبی کار می کنند زیرا ویژگی های عملکردی و فیزیکی معادل دارند. در فرآیند خشک شدن، یک فیلم محافظ الاستیک بر روی فیلم پوشش توسط هر دو تشکیل می شود. از سوی دیگر، رنگ اکریلیک قابلیت رنگ آمیزی نهایی قوی دارد و کمتر در معرض آب و سایر تأثیرات است. اما صداقت و مسئولیت پذیری سازنده نیز عامل مهمی است. به طور کلی، بعید است که مصرف کننده معمولی متوجه تفاوت بین این دو نوع رنگ شود.
رنگ های لاتکس برای چه سطوحی مناسب هستند؟
- بتن
- گچ سیمانی
- ترکیب سیمان آهک
- آجر از هر نوع
- سنگ طبیعی یا سنگ تکمیل
- گچ های مختلف آرایشی و بهداشتی و…
7.استفاده از آن بر روی سطوح فلزی توصیه نمی شود ، زیرا احتمال زنگ زدگی و خراب شدن ظاهر آن زیاد است.
8.در عین حال، اگر سازه از آلومینیوم یا فولاد ضد زنگ ساخته شده باشد یا با لایه ای از اکسیدهای رنگی مانند لوله های مسی پوشانده نشده باشد، مشکل رنگ لاتکس برطرف می شود.
ویژگی ها و مزایا
انعطاف پذیری رنگ لاتکس یک مزیت اضافی است. چسبندگی بالایی به سطوح مختلف از جمله چوب، سنگ تراشی و دیوار خشک دارد و بدون لایه لایه شدن یا ترک خوردگی با سطح زیرین منبسط و منقبض می شود. به همین دلیل، به ویژه برای مناطقی با دما و رطوبت متفاوت مناسب است. علاوه بر این، رنگ لاتکس قابل تنفس است که به رطوبت اجازه می دهد از دیوارها خارج شود و رشد کپک را کاهش دهد.
رنگ های لاتکس کاملا بی خطر هستند و پس از خشک شدن مسمومیت ندارند. نه تنها برای رنگ آمیزی نما، بلکه برای اتاق نشیمن از جمله اتاق کودکان نیز مناسب است. علاوه بر این، در حین کار، بوی نامطبوع تندی از خود ساطع نمی کند.
فیلم پوششی به دست آمده از استفاده از چنین رنگ هایی در برابر تأثیرات خارجی به ویژه در مقایسه با انواع دیگر مقاوم است و همچنین از استحکام برخوردار است. عمر مفید – حدود 5 سال
به دلیل نفوذپذیری خوب بخار آب فیلم پوشش، آب چگالش در زیر فیلم پوشش جمع نمی شود و رنگ “تنفس” می کند.
معایب رنگ های لاتکس
با این حال، رنگ های لاتکس معایب خود را دارند. برای تصمیم گیری آگاهانه در مورد نیاز به خرید رنگ لاتکس در مقایسه با سایر مواد تکمیلی، مهم است که با کاستی ها آشنا شوید.
1.رنگ نمی تواند تمام بی نظمی ها را پر کند، بلکه فقط آنها را قابل توجه می کند. بنابراین، لازم است سطح را برای رنگ آمیزی با دقت آماده کنید – دیوارها باید کاملا صاف باشند. رنگ های لاتکس معایب خود را دارند.
2.رنگ های لاتکس دمای پایین تعیین کننده را تحمل نمی کنند، بنابراین برای استفاده در مناطق شمالی دور توصیه نمی شود.
3.با توجه به امکان ته نشینی میکروارگانیسم های مخرب مختلف، سطوح رنگ شده باید با عوامل ضد قارچ درمان شوند.
- رنگ لاتکس بدون پرایمر روی سطح رنگ شده اجازه نمی دهد.
خلوص محیط: رنگ های مبتنی بر لاتکس برای کارهای داخلی و خارجی مناسب هستند. قابل استفاده در طراحی اتاق خواب، اتاق نشیمن، اتاق کودکان.
استحکام پوشش بهینه: لاتکس یک لایه قابل اعتماد بر روی سطح رنگ شده تشکیل می دهد. با این حال، نباید با درمان مرطوب دیوارها و سقف ها غرق شوید.
نصب آسان و مقرون به صرفه: ترکیب قابل پراکندگی در آب از پنهان شدن بالایی برخوردار است و عملا از پیاده رو خارج نمی شود. مصرف رنگ در هر 1 متر مربع از 0.1-0.5 لیتر تجاوز نمی کند
عدم وجود بوی خاص: از آنجا که لاتکس یک ماده شیمیایی نیست ، بلکه حالتی از ذرات و پلیمرها است ، بوهای مشخصه محیط را تولید نمی کند.
سرعت پلیمریزاسیون بالا: برای خشک شدن کامل رنگ لاتکس، بسته به دمای اتاق، باید ظرف 5 ~ 6 ساعت خشک شود. اگر نیاز به تمیز کردن منظم سطوح کثیف دارید، رنگ هایی را برای دیوارها و سقف ها انتخاب کنید که دارای نشانگر سایش حداقل 3000 چرخه باشند.
اثرات سطوح رنگ شده
رنگ های لاتکس می توانند جلوه های خاصی را بر روی بستر پردازش شده ایجاد کنند، مانند سطوح مات یا براق، جلوه های نیمه مادی یا نیمه براق، براقیت کامل و مات کامل. لازم است پارامترهای براقیت را به ویژه هنگام انجام رنگ آمیزی داخلی در نظر بگیرید. دیوارها و سقف های بیش از حد روشن می توانند اتاق را از نظر بصری یکنواخت جلوه دهند. مزایای رنگ لاتکس براق به شرح زیر است:
رنگ سفید مقاوم در برابر رطوبت از نظر بصری اندازه اتاق را افزایش می دهد، دیوارها را “گسترش” می دهد و سقف را “بالابر” می کند.
قبل از رنگ آمیزی نیاز به یک پرایمینگ کامل دارد و خراش یا بی نظمی را پنهان نمی کند.
کمتر در معرض آلودگی است و می تواند آثار گرد و غبار و خاک را پنهان کند.
به دلیل شستشو و پیری، تا حدی درخشش جذاب خود را از دست می دهد.
برخلاف رنگ های براق، رنگ های مات اثر معکوس دارند. از نظر بصری منطقه را کاهش می دهد، به راحتی آلوده می شود، به طور موثر عیوب سطح را پنهان می کند و برای تمیز کردن و حذف آن به تلاش زیادی نیاز ندارد. برای رنگ آمیزی دیوارها و سقف ها، رنگ های نیمه آب، نیمه براق و مات مناسب ترین هستند. تمام ترکیبات لاتکس از نفوذپذیری بالایی به عنوان مزیت اصلی خود برخوردار هستند.
نتیجه گیری
انواع مختلفی از رنگ های لاتکس وجود دارد که هر کدام برای شرایط و ترجیحات خاص ساخته شده اند. رنگ های لاتکس تخت یا مات برای پوشاندن عیوب دیوارها و سقف ها ایده آل هستند زیرا صاف و غیر بازتابنده هستند. برعکس، روکش های ساتن و پوسته تخم مرغ دارای درخشش ظریفی هستند که فضای نشیمن را بالا می برد و هنوز هم به راحتی تمیز می شوند. رنگ های لاتکس نیمه براق یا براق برای آشپزخانه، حمام و سایر مناطقی که دوام مورد نیاز است مناسب هستند. رنگ لاتکس به راحتی تمیز می شود زیرا در برابر کثیفی و رطوبت بسیار مقاوم است. علاوه بر این، پرداخت براق به درها و تزئینات ظاهری شیک و روشن می بخشد و زیبایی کلی اتاق را بهبود می بخشد. رنگ های لاتکس با انعطاف پذیری و مقاومت در برابر لایه برداری و ترک خوردگی مشخص می شوند. بنابراین، برای دیوارهای بیرونی که در معرض شرایط آب و هوایی مختلف قرار دارند، ایده آل است. علاوه بر این، رنگ های لاتکس روی سطوح مختلف از جمله فلز، سنگ تراشی و چوبی، روکش بادوام و جذابی به جا می گذارد.
۰ دیدگاه