روپاد در رنگ و نمای ساختمان چیست؟
۰۹
مهر

روپاد در رنگ و نمای ساختمان چیست؟

روپاد برپایه ترکیبی از رزین های آکریلیک امولسیونی فرموله شده و به علت مقاومت رطوبتی و جوی بالا برای پوشش نمای ساختمان استفاده می شود. این پوشش پایه آب به علت نداشتن حلال های آلی در زمره پوشش های دوستدار محیط زیست قرار می گیرد. خشک شدن سریع، اجرای راحت و دوام بالا از دیگر مزایای این رنگ هستند.در مقاله زیر به ویژگی های روپاد و اینکه روپاد در رنگ و نمای ساختمان چیست میپردازیم.

 

روپاد

روپاد پوشش دو منظوره حفاظتی و دکوراتیو مولسیونی بر پایه رزین های اکرلیک پایه ای، دوستدار محیط زیست می باشد که با مقاومت بالا در برابرعوامل جوی توانسته در عین سادگی، فضاهای آرامش بخش در معماری داخلی فضاهای مسکونی آپارتمان ها، ویلاها، هتل ها، رستوران ها، بیمارستان ها و فروشگاه ها خلق کند. نحوه اجرای این گرانیت برای اولین بار در ایران توسط ماله پلکسی گلاس یا پیستوله های مخصوص صورت می گیرد. این محصول مانند پالپینگ نیازی به زیرسازی ندارد و قابل اجرا بر روی انواع سطوح مانند گچی، سیمان آستر، رویه رنگ یا سنگ و … است. با این گرانیت به راحتی قابل اجرا در نمای داخل و خارج ساختمان است و شست و شوی ساده ای دارد، همچنین می توان آن را به صورت ترکیبی به عنوان پوشش گرانیتی نما استفاده کرد.

 

روپاد گرانیتی

 

این پوشش مدرن ترین سبک روز و ساخت ایران است. به این محصول به دلیل پوشانندگی فوق العاده و باکیفیتش دیوارپوش هم میگویند. این محصول قابلیت شست و شویی صد در صدی با دستمال نمناک یا شامپو فرش را دارد. معمولا از روپاد برای پوشاندن عیوب زیرکار استفاده می شود و باید بگویم انتخاب زیرکانه ای است. از دیگر ویژگی های این محصول عایق بودن نسبت به حرارت و صوت و تنوع بالا آن است. با ترکیب رنگ ها و طرح های مختلف این محصول به درخواست مشتری میتوان به کد های جدید دست پیدا کرد به همین دلیل بسیار متنوع است. از برترین ویژگی های آن کاهش وزن  مرده ساختمان بین 30 تا 40 کیلو گرم بر متر مربع است و باعث سبکی می شود. همچنین ظاهری بسیار زیبا دارد و پس از اجرا و خشک شدن تصویری درخشان از خودش نشان می دهد. با توجه به اینکه روپاد گرانیت توسط پیستوله بر روی نمای بیرونی و همچنین داخلی ساختمان پاشیده می شود سرعت اجرای بسیار بالایی داشته و بسیاری از نقاشان ساختمانی به راحتی قادر به اجرای این پوشش می باشند.به طوری که هر اپراتور نسبت به تعداد طبقات و دستگیری کار بین ۵۰ تا ۲۰۰ متر مربع را در طول روز اجرا می نماید.همانند سازی این پوشش جایگزین بسیار مناسبی برای سنگ های ساختمانی گران قیکت می باشد چرا که طرح های گرانیتی آن ظاهر و جلوه سنگ گرانیت را در ساختمان داشته و با طرح های فراوان و متنوع توانسته تا نسبت به هر سلیقه ای دست معماران را در انتخاب طرح های گرانیتی باز بگزارند.

قیمت آن بسیاربا صرفه تر از اجرای سنگ های گرانیتی می باشد.

قابلیت شستشوی ۱۰۰% همانند سنگ.نماهای ترکیبی با سایر نماهای ساختمانی.

می توان با ترکیب با سایر مصالح نما مانند سنگ های ساختمانی ورق کامپوزیت ،ابزار سیمانی ،شیشه های رفلکس ،رنگ نما و … به ترکیبات بیشمار و زیبایی در امر نما سازی بیرون ساختان رسید.بدون بو و حساسیت هنگام اجرا و پس از اجرا به علت اینکه رزین های مصرف شده در داخل مواد روپاد گرانیت همگی بر پایه رزین های اکریلیک پایه آبی می باشد.هیچگونه بو و حساسیتی را هنگام اجرا بوجود نمی آورد و هیچگونه حلال های تینری و یا ترکیبات نفتی در داخل آن بکار نرفته است.به همین علت نگهداری و اجرای آن بسیار ایمن و بهداشتی می باشد.علاوه بر استفاده در ساختمان های کوچک و ویلایی و آپارتمانی می تواند در پروژه های بزرگ و بلند مرتبه مورد استفاده فراوان قرار گیرد ، چرا که وزن سبک آن را بین ۱۰۰۰ تا ۹۰۰ گرم بار مرده ساختمان را بین ۴۰ الی ۳۰ درصد کاهش می دهد. ولی استفاده از سنگ در ساختمان های بلند مرتبه علاوه بر بالا بردن هزینه های اسکلت سازی خطرات جبران ناپذیری را در زمان زلزله به وجود می آورد .از سوی دیگر هزینه های اجرایی و حمل و نقد و نگهداری و پرت سنگ خیلی بیشتر از مواد روپاد گرانیت می باشد.همچنین با توجه به اینکه اخیرا دست اندر کاران ساختمانی توجه خاصی را بر روی سبک سازی.خصوصا دیوار های نمای داخل و خارج ساختمان معطوف داشته اند. در این راستا نسل جدیدی از دیوارها مانند پنل های سه بعدی ، وارم وال و دیوارهای ای پی اس به بازار عرضه شده‌اند که استفاده از روپاد گرانیت می تواند مکمل بسیار خوبی جهت سبک سازی نمای نهایی باشد. بافت روپاد گرانیت از پولک های سرامیکی تشکیل شده است که هر یک قابلیت انعکاس نور را دارا می باشند که این امر در زمانی که نور خورشید به طور مستقیم به سطح وسیعی از ساختمان می تابد به طور چشمگیر و جذابی سطح کار را به رویت می رساند.که این یکی دیگر از خواص منحصر به فرد روپاد گرانیت می باشد به همین علت زیر سازی روپاد گرانیت باید با دقت خاصی انجام گیرد تا عیوب زیر سازی در زمان تابش نور برجسته نگردد. قابلیت انعطاف روپاد گرانیت باعث می شود ترک های مویین سطح زیر کار که از لرزش های کوچک ساختمانی بوجود می آید بعد اجرا رویت نگردد. اجرای پاششی و انعطاف پذیری روپاد گرانیت به این محصول این امکان را می دهد که به راحتی بر روی سطوح گرد و منحنی اجرا شود.تنوع

 

 

روپاد ابریشمی دیواری

این محصول ملات آماده ای است که از چیپس سرامیکی، پودر گرانیت، رزین های اکریلیک ساختمان، پیگمنت های anti Uvروان کننده ها و سایر آراینده ها و مواد افزودنی ها تشکیل شده است. روپاد تا ۱۰۰۰۰ کیلوگرم در هر سفارش قابلیت تامین دارد که در ۵ الی ۶ روز کاری تولید می شود و به دست مشتری می رسد. بسته بندی این محصول به صورت کیسه های پلاستیکی است و با بهترین قیمت عرضه می شود. این گرانیت نسبت به ترکیبات دیگر با توجه به حالت آنتی استاتیکی که دارد و گرد وغبار روی آن نمیشیند بسیار اقتصادی است. همچنین به راحتی قابل ترمیم است ولی چون مانند رنگ پلاستیک یا روغنی و گچ ترک نمیخورد و پوسیده نمیشود نیازی به ترمیم پیدا نمی کند . این محصول با پرکردن حفره ها و سوراخهای ریز حشرات موزی مثل سوسک را نابود میکند. روپاد محصولی سبک به شمار میرود و بار کمی بر روی ساختمان اضافه میشود-سرعت اجرای بالا-اجرا طرح و رنگهای زیاد-تهیه شده بر پایه رزینهای 100% اکریلیک-انتی استاتیک و انتی باکتریال-حلالیت در اب-بسیار مقاوم در برابر عوامل محیطی-اجرای بر روی سطوح گوناگون.

امروزه مصالح ساختمانی سنتی ، توان پاسخگوئی به نیازهای امروزی بشر را ندارد. نیـازهـای عمومـی صنعت سـاختمـان در سـالهـای اخـیـر، به دلیـل حجـم گسـتـرده اطـلاع رسـانی و دستیابی به ابزارهای ارتباط جمعی نوین مانند اینترنت فزونی یافته و آگاهی از وجود محصولات جدید و کم هزینه، تمایل مصرف کنندگان را به استفاده از اینـگونـه مصـالـح و تـولیـدات مـدرن و شیـک را افـزایـش داده اسـت. در ایـن میـان دسـت اندرکاران صنعت ساختمان نیز از این قاعده مستثنی نبوده، با آگاهی از این مهم و در نظر گرفتن صرفه اقتصادی و موارد فنی خاص استفاده از این محصولات، رویکرد وسیعی به استفـاده از ایـن نوع محصولات داشته اند. مبـاحث مهـمی مـانند بهیـنه سازی مصرف انرژی، سبک سازی ساختمان ها، عوامل جوی و زلزله، سرعت اجرای بسیار بالا در بهره برداری هر چه سریعتر از منافع سرمایه گزاری در این صنعت، از جمله مواردی است که طی سالهای اخیر توجه شایانی بدان شده است. در این بین تولید کنندگان مصالح ساختمانی با توجه به مطالب فوق از دقت نظر بالائی در تولید این گونه از محصولات ساختمانی برخوردار بوده و با استفاده از دانش بالای علمی، اقتصادی، مدیریتی، اجتماعی، فرهنگی، زیبائی شناسی در این راه قدم گذاشته و پیش می روند.

 

طرز تهیه خمیر روپاد

مراحل زیر را به ترتیب و با دقت انجام دهید:

مرحله اول: برای ساختن و ترکیب مواد اولیه روپاد ابتدا با توجه به اندازه لگن یا تشت پلاستیکی موجود مقداری از پودر روپاد را درون آن بریزید تا اندازه ای که یک سوم لگن پر شود.

 

مرحله دوم: اکنون باید با توجه به پوشش قبلی سطح مورد نظر و میزان سفتی ، سختی ، چسبندگی ، لغزندگی و استقامت آن ، مقدار مناسبی آب به پودر روپاد اضافه نمایید. این مرحله بسیار حساس بوده و باید با دقت انجام گیرد. مقدار آب باید حدود 3 الی 5 برابر مقدار پودر روپاد باشد. این حدود را با توجه به سطح دیوار موجود و مهارت خودتان مشخص نمایید.  به عنوان مثال اگر میخواهید سطحی را روپاد کنید که قبلا از گچ پوشیده شده است ، باید بدانید که گچ سطح چسبندگی بالایی دارد ، لغزندگی سطح گچی نسبت به سطح آهنی یا چوبی بیشتر و نسبت به سطح سیمانی کمتر است ، میزان سفتی سطح گچ متوسط و استقامت آن برای تحمل وزن روپاد بسیار زیاد است. حال با توجه به این توضیحات متوجه می شویم که باید خمیر روپاد سطح متوسطی از رقیق بودن را داشته باشد تا به راحتی روی سطح گچی مورد نظر بچسبد. پس میزان 4 برابر پودر روپاد درون لگن پلاستیکی به آن آب اضافی می کنیم.

 

مرحله سوم: سپس به مدت 10 الی 15 دقیقه پودر  روپاد و آب را با هم مخلوط می کنیم تا خمیر روپاد به خوبی شکل گرفته و ورزیده شود. سپس 30 دقیقه صبر کنید تا خمیر روپاد و آب به صورت مولکولی با هم ترکیب شده و چسبندگی لازم را بدست آورد. در این مرحله هر چقدر بیشتر زمان دهیم اجرای خمیر حاصله آسان تر خواهد بود.

 

مرحله چهارم: اکنون خمیر روپاد آماده نصب بر روی سطح مورد نظر است.

 

 

قیمت روپاد

در تعیین و تخمین قیمت اجرا این محصول ، متراژ ساختمان و مساحت دیوارها و سقفی که قرار است پوشانده شوند بسیار مهم است. هزینه میزان مواد اولیه ای که در هر مترمربع بکار برده می شود هم در برآورد هزینه نهایی دخالت دارد. البته فاکتورهای دیگری مثل اینکه آیا سطوحی که برای نصب دیوارپوش‌ها درنظر گرفته‌‌اید، به زیرسازی نیاز دارند یا خیر و اینکه طرح مورد نظر شما به ‌قول معروف نیازمند طراحی ویژه و خاصی‌ ست یا خیر هم از دیگر عوامل موثر بر قیمت این رنگ نما محسوب می ‌شوند. در یک فرمول‌ بندی کلی قیمت اجرای این گرانیت با درنظر گرفتن متراژ دیوارها و سقف محل مورد نظر، البته بدون احتساب مساحت درها و پنجره‌های محیط به ‌دست می‌ آید و با هزینه ‌های جانبی مثل مواد مصرفی مانند چسب رزین و … جمع می ‌شود تا در نهایت قیمت مشخص شود.