کاربرد رنگ ترافیکی در راه ها
۲۲
مرداد

کاربرد رنگ ترافیکی در راه ها

رنگ ترافیکی یک نوع رنگ یا برچسب خاص است که برای استفاده در پروژه‌های راهنمایی و رانندگی، علامت گذاری سطح جاده‌ها و تونل‌ها، علامت گذاری پارکینگ‌های شخصی و عمومی، مشخص کردن محل پارک و محل عبور عابر پیاده و مشخص کردن حاشیه جاده در اماکن مختلف طراحی شده است، در این مقاله از مجموعه میکافام، قصد داریم تا شما را با کاربرد رنگ ترافیکی در راه ها آشنا کرده و به کاربرد رنگ ترافیکی بپردازیم.

 

انواع رنگ های ترافیکی چیست ؟

انواع رنگ‌ های ترافیکی را می‌توانیم در دسته های  زیر قرار دهیم:

  • رنگ ترافیکی سرد ترموپلاست
  • رنگ ترافیکی گرم ترموپلاست
  • رنگ ترافیکی چند جزئی
  • رنگ های جدولی
  • رنگ های پرایمری

 

از جمله اصلی ترین کاربرد رنگ ترافیکی و معنای هر رنگ ترافیکی در خیابان ها و جاده ها عبارتند:

  1. هشدار: برخی از رنگ‌ها برای جلب توجه و هشدار به خطرات در جاده استفاده می‌شوند. به عنوان مثال، رنگ قرمز برای نشان دادن خطر یا توقف الزامی استفاده می‌شود. (کاربرد رنگ ترافیکی در راه ها)
  2. هدایت: بعضی از رنگ‌ها برای هدایت و راهبرد در جاده استفاده می‌شوند. به عنوان مثال، خطوط سفید  برای جداسازی بین خطوط رانندگی مختلف استفاده می‌شوند.
  3. تعیین اولویت: رنگ‌های ترافیکی ممکن است برای تعیین اولویت در جاده استفاده شوند. به عنوان مثال، رنگ زرد برای نشان دادن هشدار و توجه الزامی استفاده می‌شود.
  4. نمایش مناطق خاص: بعضی از رنگ‌ها برای نمایش مناطق خاص در جاده استفاده می‌شوند، مانند نمایش مناطق پارکینگ یا مناطق محروم.

 

شرح کامل کاربرد رنگ ترافیکی در راه ها:

  • رنگ سرد: این رنگ به دلیل نوع ترکیبات اولیه به صورت ساده مورد استفاده قرار میگیرد. برای اختلاط این رنگ نیازی به دمای بالا وجود ندارد. جهت کاهش ویسکوزیته در این رنگ میتوان از حلالهای سرد مانند تینر استفاده کرد.
  • رنگ های چند جزئی: جهت استفاده از این رنگ ها لازم است تا پایه اصلی با دو یا سه جزء دیگر مخلوط شود. دلیل اصلی مخلوط سازی ایجاد حالت سخت برای قرارگیری روی آسفالت میباشد.
  • رنگ گرم: در رنگ های ترافیکی گرم به جهت استفاده از دمای بالا برای اختلاط مواد اولیه نیاز به دستگاه های ویژه ای می باشد. در این نوع رنگ ها متریال اولیه با درصد های مشخص شده با یکدیگر مخلوط میشوند. جهت رقیق سازی رنگ و کاهش ویسکوزیته از حلال تینر به اندازه ۵ تا ۸ درصد به ماده اولیه اضافه میگردد.
  • هر دو مورد رنگ ترافیکی سرد و گرم حالت تک جزئی داشته و بدون اختلاط با ماده دیگری مورد استفاده قرارمی‌گیرند.
  • رنگ های جدولی: این نوع رنگ ها بیشتر در جدول های کنار خیابان مورد استفاده قرار می گیرند. پایه اصلی این رنگها رزین های آلکیدی هستند که بر روی سطوح بتنی قابل اجرا هستند. رنگ ترافیکی زرد یکی از زیر مجموعه های این رنگ است.
  • رنگهای پرایمری: این نوع رنگ ها به جهت پوششی که ایجاد میکنند مناسب برخی معابر میباشند. هر یک از انواع مختلف رنگهای ترافیکی دارای کاربردهای ویژه‌ای هستند. به صورت کلی بیشترین کاربرد رنگ ترافیکی، مخصوص خیابان ها، جاده ها، اتوبان ها و معابر آسفالتی میباشد.

 

رنگ علامت گذاری ترافیک چیست؟

رنگ علامت گذاری ترافیک رنگی است که به طور خاص برای استفاده در جاده ها فرموله شده است. همانطور که ممکن است انتظار داشته باشید، خواص متفاوتی نسبت به رنگ معمولی دارد. در ادامه خواص آن را توضیح داده ایم:

1. ترکیب

رنگ علامت گذاری ترافیک حاوی رنگدانه های بادوام است که اطمینان حاصل می کند مردم می توانند آن را در تمام ساعات روز ببینند. همچنین برای مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی سخت مانند باران، برف و قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش از نور خورشید طراحی شده است. رنگ معمولی که برای مصارف عمومی طراحی شده است. به اندازه رنگ علامت گذاری ترافیک بادوام نیست. در بیشتر موارد، برای شرایط کم نور ایده آل نیست. خیلی سریعتر محو می شود و بسیار سریعتر از آب و هوا خراب می شود.

2. بازتاب

رنگ علامت گذاری ترافیک از مهره های بازتابنده و یا کره های شیشه ای تشکیل شده است. تا اطمینان حاصل شود که در شرایط نوری مختلف قابل مشاهده است. این امر ایمنی را در هنگام رانندگی در شب افزایش می دهد. رنگ معمولی این ویژگی ها را ندارد، بنابراین برای تاریکی ایده آل نیست. این باعث می شود رنگ معمولی برای مدیریت ترافیک در طول شب تقریبا بی فایده باشد.

سایر توضیحات:

3. دوام

رنگ علامت گذاری ترافیک به طور خاص برای طول عمر و انعطاف پذیری طراحی شده است. توانایی آن در مقاومت در برابر سایش و پارگی ناشی از تردد وسایل نقلیه باعث می شود این رنگ از بقیه متمایز شود. طول عمر بیشتر آن به این معنی است که نیازی به رنگ آمیزی مجدد و نگهداری به اندازه سایر رنگ ها ندارد. رنگ معمولی برای مقاومت در برابر استرس مداوم ناشی از ترافیک و قرار گرفتن در معرض عناصر طبیعت ساخته نشده است. سریعتر از رنگ علامت گذاری ترافیک خراب می شود و نیاز به نگهداری و نگهداری مکرر دارد.

4. انطباق

استانداردهای کنترل و مدیریت ترافیک نسبتا سختگیرانه است. رنگ علامت گذاری ترافیک مطابق با استانداردهای انطباق با مقررات برای خط کشی جاده است. رنگ معمولی برای مطابقت با استانداردهای سختگیرانه تعیین شده برای ایمنی جاده ها تولید نمی شود. که می تواند بر سودمندی آن در سناریوهای ترافیکی تأثیر منفی بگذارد.

 

انواع رنگ علامت گذاری ترافیک

چند نوع از مواد علامت گذاری روسازی وجود دارد که هر کدام هدف متفاوتی دارند. همچنین ممکن است از خود بپرسید که علامت گذاری روسازی چقدر طول می کشد؟ ما در این بخش به آن خواهیم پرداخت.

1. گرمانرم: این رنگ به دلیل دوام و دید مانند بزرگراه ها و تقاطع های شلوغ برای مناطق پرتردد ایده آل است. هزینه بالای آنها اغلب با طول عمر طولانی آنها جبران می شود.

  • برنامه: ایده آل برای مناطق پرتردد مانند بزرگراه ها و تقاطع ها.
  • طول عمر: گران ترین گزینه، علامت گذاری روسازی ترموپلاستیک در واقع اصلا رنگ نیست. آنها از ذرات ریز پلاستیک ساخته شده اند که در حرارت زیاد آب می شوند و سپس می توانند روی سطح پیاده رو ها اعمال شوند. این بادوام ترین گزینه از سه گزینه مورد بحث در اینجا است و می تواند چندین سال دوام بیاورد.

سایر توضیحات:

2. آب: انتخاب سازگار با محیط زیست، رنگ موجود در آب برای کاربردهایی با شرایط ترافیکی کم تا متوسط که در آن هوا بالای 50 درجه باقی می ماند، مناسب است.

  • برنامه: معمولا در جاده ها، پارکینگ ها و مناطق کم تردد استفاده می شود.
  • طول عمر: سازگارتر با محیط زیست، خط کشی های پیاده رو موجود در آب در صورت استفاده صحیح و استفاده در شرایط کم ترافیک می توانند تا دو سال دوام بیاورند. آنها باید زمانی استفاده شوند که در پیش بینی باران وجود ندارد و انتظار می رود دما بالای 50 درجه باشد. رنگ موجود در آب بهترین انتخاب برای آب و هوای با زمستان های سرد نیست.

3. مبتنی بر حلال: مقرون به صرفه تر از ترموپلاستیک ها و مناسب برای هوای سرد، این رنگ علامت گذاری ترافیک برای بزرگراه ها به اندازه کافی بادوام است اما به دلیل اثرات منفی بر محیط زیست در برخی مکان ها مجاز نیست.

  • برنامه: اینها هم برای بزرگراه ها و هم برای جاده های محلی مناسب هستند.
  • طول عمر: رنگ های مبتنی بر حلال بسته به شرایط ترافیکی و آب و هوا چند سال دوام می آورند. اما حاوی مواد شیمیایی خشن هستند که در برخی از حوزه های قضایی ممنوع هستند. این رنگ کمی مقرون به صرفه تر از ترموپلاستیک است و برای کاربردهای آب سرد که رنگ موجود در آب ثابت نمی شود مناسب است.