فلاشینگ نمای ساختمان چیست ؟
۲۵
مهر

فلاشینگ نمای ساختمان چیست ؟

در این مقاله  به نکاتی در خصوص اینکه فلاشینگ نمای ساختمان چیست ؟ و چه کاربردی دارد و انواع فلاشینگ نما از نظر مدل و کاربرد، نحوه اجرای فلاشینگ، قیمت نصب آن و تفاوت فلاشینگ نمای داخلی و خارجی میپردازیم.

 

فلاشینگ نمای ساختمان چیست ؟

طراحی نمای ظاهری ساختمان یکی از بخش‌های بسیار مهم در ساخت ساختمان است که در تعیین ارزش و قیمت آن نیز تاثیر زیادی دارد. فلاشینگ نمای ساختمان یکی از راه‌های اجرای نمای خارجی ساختمان است که با استفاده از آن می‌توان به آسانی نمای ساختمان را پوشش داد. در واقع فلاشینگ ساختمان یک پوشش فلزی است که دیوارهای خارجی ساختمان را در برابر عوامل محیطی و شرایط اقلیمی مختلف محافظت می‌کند. از این پوشش برای دیوار پشت بام و حیاط نیز می‌توانید استفاده کنید. فلاشینگ نمای ساختمان به قطعات نازکی از مواد نفوذناپذیر اطلاق می شود که برای جلوگیری از عبور آب به یک سازه از یک اتصال یا به عنوان بخشی از یک سیستم مانع مقاوم در برابر آب و هوا نصب شده اند. در ساختمان های مدرن، فلاشینگ نمای ساختمان برای کاهش نفوذ آب در اجسامی مانند دودکش ها، لوله های هواکش، دیوارها، پنجره ها و دهانه درها برای دوام بیشتر ساختمان ها و کاهش مشکلات کپک داخلی در نظر گرفته شده است. این مواد فلزی شامل سرب، آلومینیوم، مس، فولاد ضد زنگ، آلیاژ روی و سایر مواد است فلاشینگ نمای ساختمان یکی از راه‌های اجرای نمای خارجی ساختمان است که با استفاده از آن می‌توان به آسانی نمای ساختمان را پوشش داد.

 

 

انواع مدل های فلاشینگ ساختمان

(L) فلاشینگ نبشی به شکل

(U) فلاشینگ مدل یو به شکل

(Z) فلاشینگ مدل سه پله به شکل

فلاشینگ مدل تاج (مدل تیزه)

 

 

مزایای نصب فلاشینگ نما

نصب فلاشینگ در پنهان کردن خرپای شیروانی و ایجاد نمای بهتر و زیباتر در زیر سقف شیروانی کاربرد دارد و به همین دلیل در طراحی نما طرفداران زیادی پیدا کرده است. ورود باد در سازه وپیچیدن باد که موجب کنده شدن و خراب شدن شیروانی سقف می‌شود؛ فلاشینگ نما با ممانعت از ورود باد از این اتفاق جلوگیری می‌کند. فلاشینگ نما با عایق بندی نقاط مستعد رطوبت و ایجاد آب بندی سقف و لبه پنجره از ورود آب به داخل ساختمان و آسیب به نمای داخلی و خارجی پیشگیری می‌شود تا نم حاصل از آن خرابی به بار نیاورد. از سازه در برابر آسیب آب محافظت کنید. برای جلوگیری از آسیب شدید آب به ساختمان، هم از نظر ساختاری و هم از نظر زیبایی، کمک زیادی می کند. از ورود حشرات و سایر آفات به ساختمان جلوگیری کنید. به این ترتیب، فلش کردن نیز گامی در جهت برخورداری از محیطی سالم تر برای ساکنین ساختمان است.

 

بهبود ظاهر ساختمان: مواد چشمک زن می توانند ترک ها و سوراخ های ناخوشایند را پنهان کنند. در نتیجه باعث می شود ساختمان تمیزتر و صیقلی تر به نظر برسد. با تکمیل معماری و سبک ساختمان، جذابیت محدود کردن آن را افزایش می دهد. حتی می تواند به خانه یا محل کار ظاهری زیبا و تمام شده بدهد.

یک لایه عایق اضافی اضافه کنید: می تواند به خنک تر نگه داشتن ساختمان در تابستان و گرمتر در زمستان کمک کند.

 

کاهش آلودگی صوتی : چشمک زن مانعی بین نمای بیرونی و داخلی ساختمان است که می تواند سر و صدای ناخواسته را کاهش دهد.

 

سطح بیشتری از امنیت را فراهم کنید : سارقان و خرابکاران احتمالی دوست دارند سوراخ ها، ترک ها یا هر گذرگاه ناامن را پیدا کنند. با این حال، با چشمک زدن، آنها از هدف قرار دادن ملک دلسرد خواهند شد. به عنوان مثال، چشمک زدن ورود آنها به ساختمان را دشوار می کند.

 

به مهار آتش سوزی کمک کنید: در صورت آتش سوزی، چشمک زدن می تواند به کنترل آن کمک کند. این مانع حتی از گسترش این عنصر به سایر قسمت های ساختمان جلوگیری می کند. علاوه بر این، چشمک زن می تواند طول عمر یک ساختمان را افزایش دهد و ارزش فروش مجدد آن را افزایش دهد.

 

 

 

متریال مورد استفاده در ساخت فلاشینگ ساختمان

این سازه با توجه به نوع کاربردی که دارد با متریال و جنس‌های گوناگونی ساخته شده است. معمولا برای ساخت چنین سازه‌ای از ورق‌های رنگی و گالوانیزه، رنگ کوره یا الکترواستاتیک، ورق سیاه روغنی، ورق فولادی ضد زنگ و ورق آلومینیومی استفاده می‌شود. هرچه میزان مقاومت ورق‌ها و میزان توانایی در عدم نفوذ آب بیشتر باشد، کیفیت فلاشینگ ساختمان بیشتر خواهد بود.

 

 

انواع فلاشینگ نما از نظر کاربرد

فلاشینگ نمای در و پنجره

فلاشینگ نمای سقف شیروانی

فلاشینگ روی دیوار

فلاشینگ برای پشت بام

فلاشینگ برای پیشانی ساختمان

فلاشینگ برای محیط های سرباز مانند آلاچیق و پارکینگ

 

 

تفاوت فلاشینگ نمای داخلی و خارجی چیست؟

فلاشینگ خارجی معمولا برای پوشش دور تا دور پشت بام و دیوارهای حیاط و همچنین نمای بیرونی ساختمان استفاده می‌شود و به طور مداوم در معرض تابش نور خورشید و برف و باران و باد است اما به خوبی از ساختمان در برابر آن‌ها حفاظت می‌کند. فلاشینگ نمای داخلی برای بخش‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که امکان نفوذ آب از آن قسمت بیشتر است مانند بالای پنجره و در ورودی. فلاشینگ داخلی آب وارد شده به داخل را به سمت بیرون هدایت می‌کند و اجازه ورود آب به بخش‌های داخلی را نمی‌دهد.

 

 

 

ضخامت فلاشینگ نمای ساختمان چقدر باید باشد؟

فلاشینگ ساختمان با توجه به محل استفاده و کاربرد با ضخامت‌های مختلف ساخته می‌شود. انتخاب ضخامت مورد نیاز برای فلاشینگ توسط متخصصان این حوزه انجام می‌شود.

 

 

 

نحوه اجرای فلاشینگ ساختمان

اجرای فلاشینگ ساختمان با توجه به محل استفاده متفاوت است. نوع متریال فلاشینگ نیز از عواملی است که در روش‌ و جزئیات اجرا موثر است. برای اجرای درست فلاشینگ نمای ساختمان لازم است با انواع فلاشینگ‌ها و روش‌های اجرا آشنایی داشت؛ از این رو بهتر است این کار به یک متخصص با تجربه سپرده شود.

 

 

 

نصاب مناسب برای نصب فلاشینگ ساختمان

اجرای فلاشینگ ساختمان نیاز به تجربه، تخصص و مهارت دارد. چنانچه برای نصب فلاشینگ از نیروی متخصص و با مهارت استفاده نشود، این محصول در مدت زمان کوتاهی با مشکل مواجه خواهند شد و مجبور به تعویض یا تعمیر آن‌ها خواهید شد، پس در انتخاب نصاب باید دقت زیادی شود.

 

 

 

قیمت فلاشینگ ساختمان چقدر است؟

برای فلاشینگ نما هزینه‌ای به طور ثابت نمی‌توان اعلام کرد. با توجه به انواع مختلفی که دارند و نوع متریال مورد استفاده قیمت هر کدام از آن‌ها متفاوت خواهد بود. قیمت فلاشینگ‌ ها با توجه به ضخامت ورق‌ها، نوع ورق‌، ابعاد ورق‌ها، نوع آلیاژ، متراژ و موارد دیگر تعیین می‌شود.

 

 

نتیجه گیری

اگر شما مشغول ساخت یک ساختمان جدید هستید و یا نمای آسیب دیده یک بنا را تعمیر می‌کنید، در هر وضعیتی که باشید، باید یک ساختار ایمن و اصولی جهت حفاظت از نما طراحی کنید. که یک راهکار عالی و مناسب برای این موارد استفاده از فلاشینگ نما است که سبب محافظت از نمای ساختمان در برابر نفوذ رطوبت، باران، باد و… می شود. انواع گوناگونی دارد که برای مصارف گوناگون قابل استفاده است و عمر زیادی نیز دارد. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.